Äpplepaj
Jag är medlem i en facebook-grupp där man får tips och recept på massor med bakverk.En dag såg jag en väldigt smart sak som jag vill tipsa er om.
Mina föräldrar har fått mycket äpplen i år och vi har fått en del av dem. Funderade vad jag skulle göra med alla äpplen och såg då att man kunde frysa ner pajer för att sedan ta upp och grädda när man är sugen. Jag köpte engångsformar, ni vet sådana i aluminium och med vita lock. Gissar att dom är ca 15*30 cm. Jag använde samma recept som jag nästan alltid gör. Till dessa fyra formar tog jag dubbelt av receptet nedan.
Ingredienser:
5-6 äpplen
Kanel
1 dl socker
4 dl havregryn
4 dl vetemjöl
300 g smält smör eller margarin
Skala äpplena och skär dom i små klyftor. Strö på lite socker och kanel.
Rör ihop socker, havregryn, vetemjöl och smält smör/margarin. Smula havreblandningen över äpplena.
Nu är det bara att lägga på locket och frysa in. Blir man sen sugen på äpplepaj en kall och mörk novemberdag är det bara att plocka fram en paj ur frysen och ställa in i ugnen, 200 grader ca 30 minuter.
Lycka till!
/Erica
Nu är det bara att lägga på locket och frysa in. Blir man sen sugen på äpplepaj en kall och mörk novemberdag är det bara att plocka fram en paj ur frysen och ställa in i ugnen, 200 grader ca 30 minuter.
Lycka till!
/Erica
Vad smart!
SvaraRaderaVi har två äppleträd men de har tyvärr gett lite dåligt med frukt i år.