torsdag 11 december 2014

Vaniljwhoppis

Som säkert ingen missat så tycker jag om att baka 😃 Därför är det ju perfekt att julen närmar sig så jag kan få baka julkakor! Jag brukar baka några olika sorter och minst en ny sort varje år. En sort som jag gjort i några år och även i år är vaniljwhoppis. Dom är så himla goda så dom är ett måste på kakbordet. 

Ingredienser:

Till 90 enkla

150g rumsvarmt smör
3 dl socker
2 små ägg
9 dl mjöl
1 1/2 tsk bikarbonat
2,25 tsk bakpulver
 3 tsk vaniljsocker
 1 1/2 krm salt
1 1/2 dl mjölk

Fyllning:

300g Philadelphiaost
75g rumsvarmt smör
7,5 dl florsocker
 3 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker fluffigt. Tillsätt ägg och blanda väl. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner i äggblandningen. Häll i mjölken. Rulla valnötsstora bollar med fuktiga händer. Lägg på bakplåtspapper. Platta till dem så att de blir ca 3 1/2 cm i diameter. Ca 15 st per plåt är lagom. 

Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter. Låt sedan svalna. 


Vispa under tiden ihop färskost, smör, florsocker och vaniljsocker så att det blir fluffigt. 

Jag färgade min med pastafärg men det behöver man absolut inte om man inte vill. 


Spritsa eller klicka fyllningen på hälften av kakorna. Lägg ihop med resten av kakorna. Strö strössel eller som jag, färgat socker, runt kanterna så att det fastnar i fyllningen. 





Ät och njut! 
/Erica 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar