torsdag 28 augusti 2014

Spritsa tårta

Ja, då ska jag försöka att i skrift förklara hur man kan spritsa en tårta. Det första man ska tänka på är att vispa grädden ganska hårt annars rinner ju grädden av. Innan man börjar spritsa så "spacklar" man tårtan. Det underlättar jättemycket om man använder en bricka som går att snurra, jag använder en ostbricka. 
Ställ tårtan på brickan och lägg en stor klick grädde på toppen och tryck ner det på sidan. 
Det är nu som snurret på brickan är så bra för du ser till att hålla paletten rakt och så snurrar du hela tiden och fyller naturligtvis på med grädde. Samma sak på toppen, lägg paletten platt på och snurra. På så sätt får du skarp kant. 


Nu är det dags att spritsa. Jag använder sprits och tyll (till tårtan i förra inlägget) som ser ut såhär: 

 .                                                      
Det vita är en koppling som man lätt kan skruva av och byta tyll. Nu kommer det svåra att förklara men jag gör ett försök. Börja längst ner på tårtan och gör en snurr. Fortsätt ett helt varv. 

När det är dags för nästa varv så börjar du emellan två snurror. 
Fortsätt så tills det är snurror överallt. Titta runt på tårtan ifall det behövs fyllas i någonstans. Sätt en liten dutt där i såfall. Nu är det klart! Sedan kan man ju även dekorera den med lite marsipan om man vill men det visar jag i ett annat inlägg. 

Lycka till! 
/Erica 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar