söndag 14 september 2014

Daimkaka

Den här kakan gjorde jag på Elias, Arvid och Ludvigs
kalas och den var mycket omtyckt!

Ingredienser:

3 ägg
3,5 dl socker
200 g smör
1 dl kakao
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
3,5 dubbeldaim

Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och låt det svalna. 


Blanda de torra ingredienserna och häll i dem växelvis med det smälta smöret. Rör till en jämn smet och blanda sedan ner en fint hackad dubbeldaim. 

Klä en form, 30*40 cm med bakplåtspapper och häll i smeten.

Grädda i 175 grader i 15-20 minuter mitt i ugnen. Kakan ska fortfarande vara lite kladdig inuti. Hacka 2,5 dubbeldaim och strö det över den varma kakan. 


Låt kakan svalna och skär sedan i lagom stora bitar. 

Lycka till! 
/Erica 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar