Daimkaka
Den här kakan gjorde jag på Elias, Arvid och Ludvigskalas och den var mycket omtyckt!
Ingredienser:
3 ägg
3,5 dl socker
200 g smör
1 dl kakao
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
3,5 dubbeldaim
Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och låt det svalna.
Blanda de torra ingredienserna och häll i dem växelvis med det smälta smöret. Rör till en jämn smet och blanda sedan ner en fint hackad dubbeldaim.
Klä en form, 30*40 cm med bakplåtspapper och häll i smeten.
Grädda i 175 grader i 15-20 minuter mitt i ugnen. Kakan ska fortfarande vara lite kladdig inuti. Hacka 2,5 dubbeldaim och strö det över den varma kakan.
Låt kakan svalna och skär sedan i lagom stora bitar.
Lycka till!
/Erica
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar