söndag 7 september 2014

Vaniljbullar 


Inför Elias, Arvid och Ludvigs kalas som vi hade i helgen så bakade jag lite. Jag bakade bl a dessa vaniljbullar och dom är så himla goda! 

Ingredienser  ca 50 st

5 dl mjölk
50 g jäst
1 1/2 dl socker 
1 ägg
1 msk mald kardemumma
 1,8 l vetemjöl
 200 g rumsvarmt smör
1 1/2 tsk salt

Vaniljremons

200 g rumsvarmt smör
1 dl marsanpulver
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker

När man gör dessa bullar är det mycket bra om man har någon typ av köksmaskin/assistent, annars för man kämpa! Blanda kall mjölk, jäst, socker, ägg och kardemumma tills jästen löst sig. Blanda i mjölet. Det blir en hård deg. Nu får köksmaskinen bekänna färg för nu ska den stå och gå ca 10-15 minuter och under tiden ska man klicka i smöret och även salt. Efter det stänger du av och låter den jäsa 1 timme. Blanda under tiden ihop remonsen.  När den jäst klart stjälper man upp degen och delar den i två bitar. Kavla ut degen och smeta ut hälften av remonsen. 


Vik in ena långsidan till mitten och vik sedan över den andra. 


Skär sedan en remsa. 

Snurra remsan och ringla den runt ena ändan och avsluta med att sätta fast den andra ändan underst ( hängde ni med nu😃). 


Upprepa med deg nummer 2. Låt sedan bullarna jäsa under bakduk en halvtimme. Pensla med uppvispat ägg och strö på lite pärlsocker. Grädda sen i ugnen på 225 grader tills dom fått fin färg, 5-10 minuter. 



Lycka till! 
/ Erica 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar