fredag 26 september 2014

Smörkräm

När jag gjorde min våningstårta spacklade jag tårtorna med smörkrämer. Man kan naturligtvis använda grädde också men jag tycker att det blir lättare att lägga på marsipanen när man använt smörkräm eftersom den stelnar och blir rätt hård. Jag använde samma recept till alla tre tårtor, bara smaksatte med olika smaker.

Ingredienser

2 dl florsocker
200 g rumsvarmt smör
Vispa samman socker och smör och smaksätt.

Jag smaksatte mina olika smörkrämer med 
1. 4 msk jordgubbssaft
2. 1-2 msk blåbärssylt (tog lite innan jag blandade i grädde till mousse)
3. Några droppar citron.

Sedan spacklar jag tårtan så den ser ut som ovan. Nedan är en bild på en annan tårta men jag vill visa vilket redskap jag använder för att få skarpa kanter. Efter spacklingen får den stå i kyl ett tag innan jag lägger på marsipanen.


 /Erica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar