tisdag 20 januari 2015

Passionsfruktsmousse och chokladfluff


Tänkte ge er receptet på fyllningarna som jag hade i Oscars Oloftårta.



Passionsfruktsmousse

150 g passionsfrukt (4-5 st/ 100 g)
1/2 - 1 gelatinblad
0,25 dl vatten
1/2 dl socker
0,25 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl grädde

Blötlägg gelatinen. Gröp ur passionsfrukten och väg till 150 g. Koka frukt, vatten, socker och vaniljsocker en liten stund. Sila bort kärnorna och rör ner gelatinet i den varma saften. Låt stå i kyl minst 5 timmar. Vispa sedan grädden och blanda ihop.

Chokladfluff

180 g valfri choklad (jag hade mörk)
3 dl grädde

Dela chokladen i bitar och lägg det i grädden. Värm grädden så att chokladen smälter, MEN det får INTE koka. Låt det sedan stå i kyl, helst över natten. Vispa sedan grädden som vanligt.

/Erica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar