Passionsfruktsmousse och chokladfluff
Tänkte ge er receptet på fyllningarna som jag hade i Oscars Oloftårta.
Passionsfruktsmousse
150 g passionsfrukt (4-5 st/ 100 g)1/2 - 1 gelatinblad
0,25 dl vatten
1/2 dl socker
0,25 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl grädde
Blötlägg gelatinen. Gröp ur passionsfrukten och väg till 150 g. Koka frukt, vatten, socker och vaniljsocker en liten stund. Sila bort kärnorna och rör ner gelatinet i den varma saften. Låt stå i kyl minst 5 timmar. Vispa sedan grädden och blanda ihop.
Chokladfluff
180 g valfri choklad (jag hade mörk)3 dl grädde
Dela chokladen i bitar och lägg det i grädden. Värm grädden så att chokladen smälter, MEN det får INTE koka. Låt det sedan stå i kyl, helst över natten. Vispa sedan grädden som vanligt.
/Erica
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar